Medvědí treska

Včera se mi při mých experimentech povedlo udělat hodně dobré tresky, takže se podělím o postup, jak na to.

Pro dvě osoby jsem potřeboval:

  • 2 porce tresky (mohou být s kostmi i kůží, já použil tresky tmavé vcelku)
  • kus slaniny, tak 60g by mohlo stačit
  • dvě středně velké cibule
  • dvě kávové lžičky koření na mořské ryby od firmy Avokádo

Možná jsou i jiné dobré kořenící směsi na mořské ryby, ale po mnoha pokusech s různými produkty nyní preferuji (a to s velkým náskokem) směs „Mořské ryby“ právě od Avokáda. Takže nejde o reklamu, ale o dobrou zkušenost .
Příprava je nadmíru snadná: slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme tuk. Tzn. smažíme za občasného promíchání tak dlouho, dokud se tuk uvolňuje a dokud to nezačíná smrdět připáleninou. Jakmile začne, přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a poté na plátky (takže dostaneme tvar půlky půlměsíčku) a rybu bohatě potřenou kořením. Je-li kus masa větší, klidně ho překrojíme. Nyní pánvičku přikrýt a při nízké teplotě (kolem 130 stupňů) dusit. Nízká teplota má za následek delší dobu dušení (zhruba 30 minut), ale ryba zůstane křehoučká a koření se nespálí, nýbrž výborně ochutí maso i cibulku. Takže po patnácti minutách obrátit a ideální bude, pokud ryba nebude přímo na pánvi, ale na „podestýlce“ z cibulky a slaniny. Kdyby se tekutina odpařila, můžeme podlít trochou vody.

Jako příloha se mi osvědčila bramborová kaše. Tak dobrou chuť a můžete dát do diskuze vědět, jak se vydařilo a jak chutnalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..