Raiffeisen – nové synonymum pro demenci?

Kdysi dávno jsem měl účet v tehdy naprosto průkopnické Expandia Bance. To bylo v roce 1998. Expandia banku vzal čas, zakladatelé provedli úspěšný exist a nový majitel ji v roce 2001 přejmenoval na eBanka. Skvělé bankovnictví zůstalo.

Vzhledem k  přístupu nového majitele  k dodržování slibů apod. tento ústav získal brzy mezi lidem přezdívku jEbanka. A protože vrána k vráně sedá, koupila ji nakonec Raiffeisen banka. Psal se rok 2006 a eBanka stále používala systém (minimálně na klientské straně) z roku 1998. Nebylo na tom vůbec nic špatného, protože ten osm let starý systém byl tak revoluční, že na nátlak klientů Raiffeisenka systém eBanky ponechala a funguje dodnes (rok 2015).

Tak jsem se, aniž bych to měl v úmyslu, dostal do spáru firmě, se kterou mám jen ty nejhorší zkušenosti. Nicméně systém z Expandia Banky funguje dobře a protože jinak o té příšernosti jménem Raiffeisen nevím, tak mě to ani nějak netrápí.

Až do minulého týdne. Ta banda šmejdů (jinak to nazvat neumím) mi poslala dopis, že v souladu s VOP mi nyní začnou vystavovat jinou platební kartu, než doposud. A že pokud se mi to nelíbí, mám v souladu s VOP právo tuto změnu odmítnout. Pokud neodmítnu, mají za to, že souhlasím.

Jsem přesvědčen, že jediným důvodem, proč to banka dělá a proč se tak brání odmítnutí, je skutečnost, že od MasterCardu by dostávala vyšší provize za mé platby kartou, než jaké má nyní od Visy.

Takže banka jako seriózní instituce? Nenechte se vysmát! Tak jsem koukl do VOP, kde se připouští písemné odmítnutí a tak jsem jim ho napsal.

Netrvalo dlouho a banka mi odvětila, že takhle na dálku se mnou nic dělat nebudou a že musím na pobočku. Šmejďárna non plus ultra. VOP prostě dodržovat nebudou, proč se měli tak hloupě omezovat? Prostě si vymyslí něco, co jsem po nich nechtěl a začnou mi to nutit stylem „mlčení je souhlas“ a když se ozvu, že to nechci, tak mě „vyfakují“, ať je s tím neotravuju a padám si to vyřešit na pobočku.

Kdyby chtěli být aspoň o trochu menšími šmejdy, tak udělají  zaškrtávátko v bankovnictví nebo něco, aby se člověk mohl vyjádřit rychle, snadno a ověřeně -ale to oni ne. Kašlou na své VOP, kde písemné odmítnutí vysloveně připouští (koho by to zajímalo, VOP jsou zde a je to v bodě 1.6) a zkouší se vás zbavit, že vás poženou na pobočku. Až urgence na vyšších místech zabrala a nakonec se rozhodli akceptovat moje odmítnutí. Pokud si myslíte, že se mi za to nahánění na pobočku omluvili, tak jste asi spadli z višně.

Tu akceptaci udělali na poslední chvíli, protože už jsem byl rozhodnut, že pokud mě na pobočku poženou, tak namísto odmínutí jim tam rovnou účet zruším a zůstanu u Fio Banky, kde už účet samozřejmě mám a která je takovou bankou, kterou, slovy reklamy, člověk fakt může mít rád.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..