Kterak z Windows Mobile komunikátoru udělat použitelný přístroj

Nechci se moc opakovat a znovu psát, jak jsou Windows Mobile zoufale nevhodné pro použití v profi komunikátoru. Trampoty s nimi jsem celkem podrobně popisoval například zde či zde. Ani pánové z firmy HTC neudělali moc pro to, aby takový přístroj dal použít aspoň jako podprůměrný mobil.
Naštěstí jako aplikační platforma jsou Windows Mobile lepší (ostatně to byl důvod, proč jsem jí zvolil) a povedlo se mi sehnat a nakonfigurovat takové aplikace, které z Touch HD udělaly poměrně slušný mobil a ještě něco navíc. V dnešním článku popíšu, co jsem k tomu potřeboval. Popisuji sice konkrétně Touch HD, ale dá se to vztáhnout na většinu komunikátorů založených na Windows Mobile.

Když jsem popisoval, jak příšerný stroj je Touch HD na telefonování, sliboval jsem, že se pokusím dát dohromady článek, jak z toho ven. Trvalo to proto, že jsem zkoušel různé programy a hlavně proto, že jsem chtěl mít jistotu, že zvolené řešení je co nejblíže ideálu a funguje prakticky vždy.

Takže začínáme. Bohužel se připravte na to, že mnou zvolené řešení není zadarmo, za dobré programy se často platí a to je i tento případ. Samozřejmě existuje řada jiných, obdobných programů, ale mnou popisované řešení jsem vyhodnotil jako nejefektivnější. Případné diskutéry prosím, aby si uvědomili subjektivnost všeho vnímání a že co je nejlepší pro ně, nemusí být nejlepší i pro ostatní a naopak. I s tím vědomím článek píšu, že použité řešení je vhodné zejména pro mně a zdaleka nebude vyhovovat všem.

Později se pokusím vydat článek s podrobným popisem, jak co nastavit, aby se dosáhlo mnou zmíněné funkcionality doplněný snímky obrazovek, aby bylo vše jasné.

Krok jedna – VBirthday Deluxe 4 + Anniversary
Prvním krokem po zrušení TouchFlo 3D je instalace aplikace, která mě bude upozorňovat na svátky, narozeniny a výročí. Sami asi dobře víte, jak je hloupé, když člověk na někoho blízkého zapomene. Rodiče si to píšou do papírového kalendáře, manželka do nástěnného a já to mám elektronicky :-).
V principu máte zhruba dvě možnosti, jak na to jít. Buď použijete nějakou aplikaci, která využívá interní adresář Pocket Outlooku. Jednou z nich je například freewarový Birthdays.
Mně však z řady důvodů takové řešení nevyhovuje. Jedním z těch důvodů je to, že pro sledované osoby chci mít přehled nejen o narozeninách a výročí (=například svatby), ale i o svátku. Protože Pocket Outlooku pro takové věci kolonky chybí, většina aplikací to vůbec neřeší. VBirthday však kromě režimu „adresář Pocket Outlooku“ umí použít i vlastní databázi, takže není problém si ke každému přiřadit až čtyři události (svátek, narozeniny, výročí, další), každé události vlastní ikonu, zda se má zobrazovat počet let (vhodné pro narozeniny a výročí) nebo nikoliv (vhodné pro svátky) a spoustu dalšího. Obecně můžu říct, že mi vyhovují aplikace s množstvím nastavení. Sice dlouho trvá, než si to udělám, ale zase mám vše přesně podle svého.
VBirthday Deluxe

Detailní nastavení události

Anniversary je oproti tomu freewarová aplikace, která na Today obrazovce zobrazuje, kdo má dnes (a případně) svátek dle kalendáře. Je tedy jedno, zda osoby toho jména mám či nemám v adresáři, prostě mám přehled, kdo dnes slaví svátek. Je to myslím vhodný doplněk VBirthday.

Výhody: popsané výše
Nevýhody: nenapadají mně, pro někoho možná absence češtiny
Cena: VBirthday $9.95, Anniversary zdarma

Krok dvě – Pocket Breeze
Druhým krokem je instalace programu PocketBreeze  od ruské firmy SBSH. Tato aplikace zajišťuje dvě základní funkčnosti: zaprvé získám skvělý přehled o všech nadcházejících úkolech, schůzkách apod. Oproti TouchFlo je to skvělé, protože se neomezuje jen na aktuální den či zítřek, ale sami si v poměrně rozsáhlé (a tudíž pro začátečníky ne úplně přehledné) konfiguraci můžete zvolit, jak daleko do budoucnosti se má při zobrazování nadcházejících událostí jít.
Zadruhé získám záložkové rozhraní ovladatelné prstem, které může částečně simulovat funkcionalitu několika Today obrazovek ála Android (viz video) nebo ála Touch Flo. Umí totiž zobrazovat ostatní Today pluginy v záložkách. Aktuální verze 5.4.15 sice neumí dát do jedné záložky více Today pluginů, ale i tak se s tím dá žít.
Mé aktuální a za měsíc a půl osvědčené rozvržení je takové, že moje obrazovka Dnes se skládá ze tří částí: úplně nahoře mám VBirthday s přehledem svátků, narozenin a výročí pro vybrané (blízké) osoby, pod ním Anniversary s přehledem svátku na dnešek a zítřek. Jako třetí je potom Pocket Breeze, který je nastaven tak, že vždy vyplňuje plochu obrazovky dnes až dolů.
V PocketBreeze mám celkem čtyři záložky (=obrazovky Today). První záložka je přehled událostí, co mě v nejbližší době čeká. Druhou záložku jsem si vyhradil pro ovládání mobilních funkcí (PhoneWeaver). Třetí záložka je přehled počasí (PocketWeather) a poslední je spouštěč aplikací, iLauncher. Mezi těmito záložkami se přepínám jednak klikem na jejich ikony a druhak gestem – prstem přejedu z levého okraje displeje na pravý či naopak. Je to opravdu super.

PocketBreeze
Výhody: oproti jiným řešením na „několikanásobné Today obrazovky“, které jsem zkoušel, toto opravdu funguje, je děsně rychlé (všechny pluginy jsou aktivní v paměti, zatímco některé konkurenční freewarové aplikace to řešily tak, že v momentu přepnutí začaly vypínat jedny pluginy a zapínat druhé, což trvalo třeba 20 vteřin). Plus jde to ovládat prstem.
Nevýhody: Je škoda, že Pocket Breeze současně pracuje pouze stylem „co záložka, to jeden Today plugin“. Dle vývojářů je zlepšení plánováno do dalších verzí. Co mi však vadí více je to, že přepínání záložek gesty nefunguje vždy na 100%, pokud používám stylus. Píchnu někam doleva, po chvilce píchnu někam doprava a Pocket Breeze to mylně vyhodnotí jako gesto a přepne mi obrazovky.
Cena: Pokud se zdarma zaregistrujete na jejich fóru (klikněte na čudlík Special Offer), namísto $19.95 zaplatíte $13.97.

Krok tři – PhoneWeaver
Jak jsem již popisoval dříve, u „chytrého“ přístroje jako Touch HD je naprosto neakceptovatelné, že neumí pořádně profily. To, co je součástí TouchFlo 3D, je taková parodie na profily asi tak, jako je Fabie HTP parodií na rodinné auto pro pět lidí.
Na řešení profilů existuje celá řada aplikací, nicméně já jsem opět zakotvil u řešení firmy SBSH a to u produktu PhoneWeaver. Umí nadefinovat množství profilů (tzn. nejen různé zvuky, ale i způsoby zvonění různým situacím), jejich automatické přepínání, rychlý přehled o zmeškaných hovorech a SMS a jako bonus k tomu i jednodotykové zapínání/vypínání WiFi, Bluetooth a telefonního modulu.
Já jsem si vytvořil profily Normální (melodie + vibrace), Diskrétní (všechny události pouze jako tiché pípnutí a bez vibrací), Tichý (ani pípnutí, ani vibrace, prostě absolutní klid), Vibrační (pípnutí plus vibrace) a Hlasitý (hlasité melodie + vibrace). Telefon se mi na noc sám přepne do Tichého profilu, takže mě neruší SMSky ani hovory, respektive o nich ani nevím, což je přesně to, co si v noci od telefonu slibuju a nahradil jsem tak automatické vypínání, které uměl Siemens ME45. Pokud telefon připojím kabelem k počítači, sám se mi nastaví Diskrétní profil, protože nechci, aby mi telefon po stole jezdil a vibroval a ani aby nějak dlouze vyzváněl, protože mám-li ho připojen k PC, dá se očekávat, že ho mám před sebou a pípnutí jako upozornění na hovor stačí. Na schůzky označené jako „Out of the office“ se mi sám přepíná do Vibračního profilu. Samozřejmě jdou profily volit i manuálně, dle potřeby.

PhoneWeaver s VGA skinem
Výhody: velmi jednoduché nastavení, graficky velmi pěkně provedeno, skvěle funguje. Dá se říci, že s profily jsem v mnoha ohledech spokojenější, než jsem byl u ME45. Zvláště s automatickým přepínáním. Jako plus vnímám i zapnutí/vypnutí Bluetooth/WiFi na dvě klepnutí (první na záložku Telefon, druhé na ikonu BT/Wifi).
Nevýhody: umí toho méně než podobný software PhoneAlarm Pro. Ten zvolte, pokud chcete automatické přepínání profilů i dle toho, k jakému počítači je váš Touch HD právě připojen, dle toho, k jaké GSM vysílačce je váš telefon právě zaregistrován apod. Neumí řešit různé typy zvonění pro různé skupiny, takže můj problém z ME45 – jedno vyzvánění pro osoby blízké, druhé pro ostatní ze seznamu a třetí pro ty, co v seznamu nejsou, s ním nevyřešíte. Nefunguje mi ztišení vyzvánění (Mute), pokud zrovna někdo volá. Netuším však, zda za to může PhoneWeaver. Je škoda, že nedokáže zvýraznit symbol přijaté SMS či zmeškaného hovoru, pokud je tato událost aktivní. PhoneAlarm Pro to uměl, takže symbol SMS byl při žádných nepřečtených zprávách zelený a ukazoval nulu, při existenci takových zpráv se symbol zvýraznil červeně + zobrazil počet zpráv. PhoneWeaver událost indikuje pouze nenulovým číslem a symbol zůstává stejný, což je trochu škoda, protože se taková událost lehce přehlédne.
Cena: Pokud se zdarma zaregistrujete na jejich fóru, namísto $14.95 zaplatíte $10.47.

Krok tři – PocketWeather
Předpověď počasí je něco, co zdaleka každý mít nemusí, nicméně já jsem mu na chuť přišel. Testoval jsem opět řadu aplikací, opět jsem skončil u SBSH.
Jejich počasí mám jako třetí Today obrazovku. Podporuje skiny a já jsem si sehnal takový, který dokáže využít aktuální výšku displeje, takže je po ruce vždy maximum informací a v přijatelné velikosti, žádné hnidy.
Moje nastavení PocketWeather
Výhody: skinovatelné, k dispozici je mnoho měst i v ČR, poměrně dost přesné. Narozdíl od vestavěného počasí v TouchFlo neotravuje, pokud se mu nezdaří aktualizace. Dá se nastavit strašně moc věcí (např. zda pro aktualizaci počasí může samo navázat datové spojení nebo zda jen využije stávající, je-li k dipozici).
Nevýhody: nevypadá to zdaleka tak hezky jako počasí v TouchFlo 3D (nemá to animace), aktualizace počasí je poměrně dost zdlouhavá (což běžně nevadí, protože se děje na pozadí, ale pokud jí děláte „ručně“, čekal bych, že bude hotová za pár vteřin a ono ne).
Cena: Pokud se zdarma zaregistrujete na jejich fóru, namísto $14.95 zaplatíte $10.47

Krok čtyři – iLauncher
Spouštěčů aplikací jsem tolik netestoval, protože hned jako druhý či třetí mi padl do ruky SBSH iLauncher a já se rozhodl u něj zůstat, protože mi absolutně vyhovuje. Mám ho na čtvrté Today obrazovce. Umožňuje vytvořit si různé skupiny (záložky) a do nich zástupce pro snadné spouštění aplikací prstem. Do přechozího Looxe jsem si koupil Wisbar Advance, který uměl udělat Start menu známé z Windows 95 plus nějaké vychytávky do taskbaru. Styl práce ale vyžadoval použití stylusu. Touch HD jsem si zvykl ovládat prstem (stylus vytahuji opravdu výjimečně) a proto to chtělo něco nového.

iLauncher

iLauncher rozšíří systém o chytré menu
Výhody: hodně přizpůsobitelný, rychlý se spoustou vychytávek. Například zobrazit stav baterie jako asi dva pixely vysoký pruh z levého horního do pravého horního rohu displeje, takže máte k dipozici poměrně přesný přehled o stavu baterie a přitom to nezabírá skoro žádné místo a neruší. Kromě toho lze jako odkazy pro spuštění aplikací použít mnoho různých věcí – nejen zástupce ze Start menu či z dokumentů, ale i interní měřiče (místo v paměti, na kartě, stav baterie apod.) , otočení displeje, měkký reset, vytvoření různých typů prvků (událost, úkol, SMS, kontakt…), applet ovládacího panelu a mnoho dalšího. Prakticky cokoliv mohu mít k dispozici na tři doteky prstu. První dotek Today obrazovka iLauncheru, druhý dotek volba dané skupiny, třetí dotek spuštění patřičného příkazu. Ideální.
Nevýhody: fakt mě nic nenapadá. Snad jen to, že jsem nepřišel na to, jak ikony skupin rozdělit na dva řádky, když jich mám hodně, protože scrollování je nepohodlné.
Cena: Pokud se zdarma zaregistrujete na jejich fóru, namísto $14.95 zaplatíte $10.47

Krok pět – AEButton Plus
Jednou z mnoha věcí, která mě na Touch HD přiváděla k šílenství, byla tupost vývojářů Microsoftu a HTC, které prostě nenapadlo, že nějaké zařízení nemusí mít hardwarové kurzorové klávesy. Jsou pak situace, které na Touch HD prakticky nemáte jak řešit. Jednou z nich je například  úplně základní aplikace Phone. Obsahuje seznam hovorů. V seznamu byste se chtěli rádi pohybovat nahoru či dolů, ale žádné ovládací prvky pro to na obrazovce nenajdete. Funguje pouze posouvání obrazovky prstem, ale možnost, jak označit nějakou položku prostě nemáte. Pokud se jí totiž dotknete, začne se okamžite vytáčet.
Takových situací je bohužel celá řada. Proto jsem ocenil, že jsem si už kdysi na Looxe koupit AEButton Plus, protože licence mi fungovala i na nový přístroj. Přemapoval jsem si zřídka používané klávesy pro ovládání hlasitosti a to tak, že stisk horní = šipka nahoru, stisk dolní = šipka dolů, podržení horní = fotoaparát, podržení dolní = původní dialog s nastavením hlasitosti.
AEButton Plus - moje nastavení
Výhody: umožňuje ovládat Touch HD i v situacích, na které autoři nemysleli
Nevýhody: nevím o žádné
Cena: $7.99

Krok šest – NoData
Windows Mobile jsou tak dementní systém, že pokud je nějaké připojení k netu nakonfigurované, tak se prostě použije a basta fidli. Není potřeba nic povolit, odsouhlasit ani není možné nastavit, že se datové spojení navazuje pouze ručně. Nic takového. Prostě když se aplikace potřebuje připojit na net, tak to systém udělá. A je další z tupostí autorů Touch HD, že to neřešili a předpokládají, že si člověk platí paušální připojení k netu a necestuje do zahraničí (roaming).
Naštěstí existuje i nástroj zvaný NoData, který umožňuje zvolené nastavené připojení zakázat či povolit. Máte tak perfektní kontrolu nad tím, aby se vám telefon sám nikam nepřipojoval.
NoData a otravný dialog
Výhody: aspoň něco, co funguje a navíc je to zdarma
Nevýhody: čekal bych něco jednodotykového, podobně se ovládající, jako třeba zapnutí/vypnutí Bluetooth v PhoneWeaveru. Tohle je potřeba spustit, vybrat připojení, kliknout na Toggle a ještě potvrdit okno, což trochu zdržuje. Ale člověk to nedělá 5x denně a tak se dá zvyknout. Zvlášť když nic lepšího není.
Cena: zdarma

Tím jsem dnes u konce. Celkem vás popsané programy vyjdou na $63.32. Je to něco kolem 1200Kč. Není to málo a to hlavně proto, že vyjma VBirthday všechny suplují něco, co prostě dle mého názoru mělo být základní součástí systému. Já jsem prostě došel k závěru, že uvedené programy jsou tak dobré, že za ty peníze stojí. Samozřejmě je možné navštívit různá warez fóra či torrent a ukrást si to tam. Jejich pravou hodnotu si však uvědomíte, pokud se dostanete do situace jako já. Kdy jsem potřeboval řešit nějaké konkrétní problémy a zjistil jsem, že dostupná freeware konkurence toho často umí maximálně polovinu a ještě se to blbě ovládá či nastavuje. Potom jsem rád, že se najde někdo, kdo investuje čas do vývoje a udělá aplikaci, která funguje a dělá to, co má. A jsem rád, že můžu autora pár dolary podpořit, protože až zase někdy v budoucnu budu něco potřebovat, mám šanci, že to takový autor nazabalil a zase něco šikovného udělal.

Možná to celé působí jako reklama na SBSH, ale není to reklama, nýbrž jen to, že s jejich produkty jsem byl zrovná já nejspokojenější.

No a jak jsem slíbil v úvodu, příště se tomu všemu podívám pod pokličku a pokusím se skoro krok za krokem popsat, jak dosáhnout takové funkčnosti, která zrovna mně vyhovuje, jak se zbavit otravných zvuků u SIM Toolkitové aplikace apod. Je mi jasné, že tisíc lidí, tisíc chutí, ale třeba se to někomu bude hodit a usnadní mu to život. S výše uvedenou výbavou musím prohlásit Touch HD za konečně velmi dobře použitelný. Vadí mi už jen věci, které  jsem ochoten tolerovat plus jedna, kterou jsem zatím nevyřešil a to je 7-8 sekundová prodleva při příchozím hovoru.

11 komentářů u „Kterak z Windows Mobile komunikátoru udělat použitelný přístroj

  1. Mno, místo pocket Breeze a Anniversary používám "Today AgendaL od http://tiews.info/, používám narozeniny a výročí v Outlooku, ale uznávám, ten narozeninový program se mi líbí a možná, dost možná ho využiju, víc today obrazovek nechci používat, bylo by to zřejmě nepřehledné.

    Spouštěče taky nevyužívám, naučil jsem se používat pár programů, který mám po ruce ve start menu. Tak jinak, výběr aplikací od SBSH je pochopitelný, jsou velice schopné, tuším, že brácha používá ten launcher.

  2. díky za velmi podnětný návod, jsou to dobré prográmky, nicméně i při jejich nasazení jaksi postrádám možnost jednoduše ovládat dvě absolutně nejzákladnější věci:
    telefon a sms. To že vidím počet přijatých sms a nepřijatých sms je milé, ale pokud chci napsat novou sms, je to všechno dost složité. Nemám možnost si listovat v přijatých zprávách, v odeslaných zprávách, nemám přehled o časech kdy jsem je odeslal, prostě chybí mi tu nějaká podobně pěkně graficky udělaná správa sms a volání. Prosím nevíte o něčem takovém? A pak bych ještě přivítal nějaké pěkné jednoduché hodiny. Po vypnutí TFLO jsou pryč a v horním rohu je zobrazím jen pokud otevřu nějaké okno. Určitě to neumím, jsem začátečník, prosím o radu, jak vidět hodiny stále. díky.

  3. Díky za komentář. Vezmu to popořadě:
    1. Napsat novou SMS nemusí být o nic horší než na mobilu. Zmiňovaný iLauncher umí vytvořit zástupce pro napsání nové SMS a to i s předvyplněným číslem. Napsat novou SMS tedy může znamenat v nejhorším případě čtyři klepnutí na displej – jednou na návrat do Today, podruhé přepnutí na záložku iLauncheru, potřetí volba kategorie v iLauncheru a počtvrté zástupce napsání nové SMS.
    Mimo jsou ještě rychlejší cesty. Popisovaný AEButton Plus umí přemapovat tlačítka, takže třeba na tři krátké stisky zeleného telefonku se dá vyvolat psaní nové SMS. A kdyby ani to nestačilo, Vstup do Pocket Outlooku je na dvě klepnutí a tam se dá psát rovnou.
    2. Viděl jsem i nějaký soft, který byl vyloženě udělaný ovládání mobilu. Zahrnovalo to všechno možné, od ála mobil psaní a čtení SMS přes různé nastavování apod. Mělo to jednu zásadní vadu – nedalo se to nijak rozšířit a program sám o sobě neřešil žádnou z těch dementních vlastností, které Windows Mobile mají, tzn. absence vyzváněcích profilů, odlišné chování pro různé skupiny volajích, mizerné doručenky apod. Takže sice se to celé ovládalo jako mobil, ale umělo toho asi tolik, jako můj stařičký Philips Fizz z roku 1998.
    3. Co se týče hodin, tak se SBSH na to má aplikaci zdarma (clock). Navíc pomocí software Touch HD Tweak (pozor na něj v řadě případů dokáže HD děsně pomrvit) lze nastavit, že v titulní liště budou nejen hodiny, ale i datum, což se docela hodí. A nebo to vzít zgruntu a koupit si Wisbar Advance. Ten jsem si koupil pro předchozí PDA a byl jsem s ním dost spokojen. Kupoval jsem ho hlavně kvůli praktickému kaskádovitému Start menu ála Windows 95, ale Touch HD ovládám prakticky pořád prstem (a ne stylusem) a tudíž je pro spouštění aplikací lepší iLauncher. Nicméně Wisbar Advance nahradí taskbar svou vlastní variantou, je velmi hodně konfigurovatelný a ani poměrně velká spotřeba paměti není u Touch HD na závadu, protože tam je jí přehršel.

  4. super – clock je to, co jsem chtěl, řádek s hodinami na základní obrazovce. (škoda že se nedá nastavit velikost, ale to je detail). Teď už by mi jen pomohl postup, jak u iLauncheru tvořit ikony zástupců programů. Po jeho instalaci se nějaké vytvoří, ale nechodí. Zkusme třeba konkrétní zástupce na Telefon a SMS. Díky.

  5. U iLauncheru jsem narazil na chybu (už jsem jí autorům hlásil), že pokud jsou nastaveny "Extra velké záložky", tak nefungují žádní zástupci. Takže to stačí v nastavení iLauncheru změnit (je to hned na první nastavovací stránce) a musí to šlapat.

  6. zdravim, musim rict ze mi tyhle clanky hodne pomohly pri nakupu Touch HD. Nakonec jsem ho koupil :-), musim uznat, ze je to vsechno, co jsem si precetl, pravda. Hlavne vlastnosti HD jako telefonu nic moc. Mam jen zpravicku … AEBPlus ve ve posledni verzi 2.6.6 uz umoznuje namapovat treba na cervene tlacitko i okamzite ukonceni vytaceneho pripojeni a to je super, pred chvilkou jsem to zkousel a funguje to :-)) NoData tim padem nepotrebuji a jdu o ho odinstalovat. AEBPlus jsem ihned zaplatil. Jinak ja si misto Pocket Breeze oblibil Pocket Informant, zvlast na WVQA displej se toho vejde fakt hodne… a moznosti nastaveni mi prijdou hodne podobne. Touchflo zatim jeste dostalo sanci, zatim… na Artemisu jsem mel Mobile shell, ale ted bych musel licenci kupovat znovu a to se mi nechce. Warezu nefandim… 🙂 Jeste se mi osvedcilo – zatim S2US- odemykani slidem ve stylu iPhone, ktery je freeware, umoznuje po urcity dobe nejen zamknout masinku, ale i vyzaduje treba po peti nebo deseti minutach heslo- da se nastavit, takze se nemusi zadavat pokazdy, ale kdyz bych to nekde zapomnel nebo mi ho nekdo ukradl, tak by to mel mit ztizene se dostat k datum…

    Jeste k HD, zadny superrychlik to teda neni, byt v porovnani s Artemisem je to jako fabia a focusRS, jenze stale to neni ono. Snad Wokna Mobile 7 sahnou do jadra a bude to konecne aspon tak responzivni jako iPhone. Ten ma ale spousty jinych nevyhod.

    Diky a tesim se na dalsi podnetne clanky – delsi zkusenosti, oblibeny soft atd 🙂

  7. Na správu profilů je taky velmi dobrý SPB Phone Suite. Ke každému profilu umí nastavit zapnutí nadefinovaného black listu/white listu, takže např. v noci se vám dovolají jen nejbližší a ostatní hovory to odmítne (uvidíte je pak v nepřijatých hovorech). Samozřejmě jde nastavit automatické přepnutí profilů podle času a dne v týdnu, připojení k HW…

  8. pavel: Když jsem to naposledy zkoušel, měla tato aplikace mizernou možnost úpravy profilů. Např. pro diskrétní profil požaduji, aby mi telefon jednou jemně pípnul, tzn. vyzváněcí tón je krátké pípnutí a způsob vyzvánění "jedenkrát přehrát". Toto SPB Phone Suite nezvládla. Těch nedostatků bylo podstatně víc, tohle byl jen jeden z příkladů, na který si po té době pamatuji. PhoneWeaver či PhoneAlarm to zvládají bez problémů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..